...
DRUGI JAVNI POZIV - obuka
09.Dec.22


                                                                              DRUGI JAVNI POZIV
                                za upis u akreditovane programe neformalnog obrazovanja odraslih za zanimanja:

a)    Uzgojivač i prerađivač ljekovitog bilja
b)    Agroturistički djelatnik

PRIJAVA ZA UPIS U PROGRAM OBRAZOVANJA ODRASLIH

 

                                                                                O PROGRAMU


Programe neformalnog obrazovanja odraslih za zanimanja agroturistički djelatnik, te uzgojivač i prerađivač ljekovitog bilja provodi Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, u okviru projekta “Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom“ koji se realizuje u okviru programa “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje- Faza II (LEP II)”. Projekt  finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u BiH. Program obuke neformalnog obrazovanja provodit će Univerzitet u Bihaću, Biotehnički fakultet, upisan u registar Organizatora obrazovanja odraslih, kroz dva certifikovana programa osposobljavanja Uzgojivač i prerađivač ljekovitog bilja odobren rješenjem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona broj: 10-34-4685-11/22, od dana 12.08.2022.godine, te agroturistički djelatnik rješenjem Ministarstva broj: 10-34-4685-10/22, od dana 12.08.2022.godine.
Početak obuke za drugu grupu polaznika će biti 05.01.2023. godine. Obuke će biti održavane radnim danima i subotom s početkom u 16:00 h.
Na Drugi javni poziv mogu se prijaviti nezaposlena lica sa područja Unsko-sanskog kantona koja ispunjavaju sljedeće preduslove: 
a)    Uzgojivač i prerađivač ljekovitog bilja

-    državljanstvo BiH, 
-    kandidat/kinja stariji od 18 godina,
-    da je kandidat na evidenciji nezaposlenih osoba kod JU Službe za zapošljavanje USK-a
Na Drugi javni poziv se mogu prijaviti sve osobe koje su evidentirane na evidenciji nezaposlenih osoba kod JU Službe za zapošljavanje USK, a posebnu prednost će imati osobe starije od 50 godina, zatim žene i osobe sa invaliditetom, kao i osobe koje su dugoročno nezaposlene. Pored toga, na Drugi javni poziv se mogu prijaviti osobe koje imaju lošu obrazovnu razinu ili raspolažu sa vrlo „uskim“ stečenim znanjima, vještinama i sposobnostima strukovnog obrazovanja, te osobama koje imaju bolje materijalno-tehničke uvjete za pokretanje biznisa (vlastito zemljište, građevinske objekte i druge materijalno-tehničke resurse).
Broj polaznika: 20
Trajanje programa: 180 sati
c)    Agroturistički djelatnik

-    državljanstvo BiH, 
-    kandidat/kinja stariji od 18 godina,
-    da je kandidat na evidenciji nezaposlenih osoba kod JU Službe za zapošljavanje USK-a
Broj polaznika: 20
Trajanja programa: 180 sati 
Datum objave Drugog javnog poziva: 06.12.2022.godine, a ostaje objavljen 15 dana. 
Polaznici će biti obaviješteni o rezultatima Drugog javnog poziva pet dana nakon zaključivanja Drugog javnog poziva.
Program za odabrane polaznike je besplatan, a nakon uspješne obuke i provjere znanja, polaznicima se izdaje Certifikat o stečenom znanju i vještinama u skladu sa Zakonom o obrazovanju odraslih.  
Za polaznike koji ne stanuju u mjestu održavanja obuke biće isplaćeni putni troškovi za vrijeme trajanja obuke. 
KAKO SE PRIJAVITI? 
Zainteresovana lica mogu se prijaviti u periodu od 06.12.2022.godine - 20.12.2022. godine popunjavanjem prijavnog obrasca (u prilogu), uz koji je potrebno dostaviti:
-    CIPS
-    Uvjerenje o nezaposlenosti, izdato od JU Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona 
Provjera o tačnosti podataka iz vaše prijave će utvrditi Organizator obrazovanja odraslih u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje USK-a, te obrtničkom komorom USK-a.
Prijave se mogu predati lično ili poštom na sljedeću adresu: 
Obrtnička komora Unsko-sanskog kantona,
Ul. Darivalaca krvi 38,
77000 Bihać
Za dodatne informacije pozovite: 032/228-059, 037/310-454; 063/281-220, 061/872-538, 061/860-587. 

„Lokalno partnerstvo za zapošljavanje u Unsko-sanskom kantonu je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).“

PRIJAVA ZA UPIS U PROGRAM OBRAZOVANJA ODRASLIH