...
OBAVIJEST – Javni poziv za mjeru Tražim poslodavca 2022 
20.May.22


OBAVIJEST – Javni poziv za mjeru Tražim poslodavca 2022 

Obavještavamo fizičke osobe registrirane na evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH da će Javni poziv za učešće u mjeri Tražim poslodavca 2022 za Unsko – sanski kanton biti otvoren 7.6.2022. godine u periodu od 8 do 16 sati. Online obrazac za apliciranje TP1 bit će dostupan na web portalu Federalnog azvoda za zapošljavanje u meniju Projekti.
Apliciranje poslodavaca putem online obrasca TP2, koji će također biti dostupan na web portalu Zavoda u meniju Projekti, bit će omogućeno od 13.6.2022. godine.
Primjer podnošenja prijave putem web portala Zavoda za fizičke osobe i poslodavce možete pogledati OVDJE.  
VAŽNA NAPOMENA:  Ističemo da su poslodavci i fizičke osobe, kao preduslov za učešće, u obavezi registrirati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva (ukoliko to do sada nisu učinili). Krajnji rok za registraciju je 29.5.2022. godine.
Primjer registracije na web portal Zavoda za poslodavce i za fizička lica dostupan je OVDJE
Više detalja o ovoj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je u tekstu Programa sufinansiranja zapošljavanja 2022.
(NAPOMENA: Fizičke osobe koje su prijavljene na evidenciju nezaposlenih u određenom kantonu moći će aplicirati isključivo onaj dan koji je u rasporedu naznačen za taj kanton.)